Alghero protagonista a Sant Andreu de Palomar (bilingue)

-
  Chiudono venerdì 31 luglio le esposizioni fotografiche dedicate ad Alghero e inaugurate durante il primo fine settimana di luglio al Centre Cultural Can Fabra de Sant Andreu de Palomar (Barcelona), visitate da migliaia di persone. Uno sguardo al passato con “Nosaltres a l’Alguer érem així”, a cura di Ginetta Amadori e Maria Nina Delrio, socie di Alguer Liberada, e uno al presente con “L’Alguer, ciutat d’essències enamoradisses” del fotografo Roger d’Arsèguel.

   Le due fanno parte del programma della Jornada Cultural intitolata “L’Alguer, ciutat catalana de Sardenya”, organizzata dal Centre Cultural Can Fabra, che con diverse associazioni ha proposto due giorni per far conoscere le peculiarità di Alghero. Durante l'inaugurazione, a cura dello storico Pau Vinyes, accompagnato dei membri delle associazioni algheresi, si è parlato di Alghero e del progetto della giornata: una visione serena di una realtà con una forte eredità del passato.

  La prima attività, all'interno del ciclo di conferenze “Coneguem el Món”, è stata la conferenza “101 coses que un català té de fer a l'Alguer”, a cura di Irene Coghene, socia della Plataforma per la Llengua, delegazione di Alghero. Molto apprezzato il poeta Pere Lluís Alvau che ha incantato il pubblico con la lettura di testi poetici di autori locali, come Rafel Sari, e catalani legati alla nostra città, come Salvador Espriu.

   Protagonisti anche la cucina e i prodotti locali durante il pranzo a cui hanno partecipato 150 persone, a cura dei volontari, tra i quali Mauro Mulas, della Plataforma per la llengua. La giornata si è chiusa con la musica del cantautore algherese Àngel Maresca, “Lo Barber” e la musica trazionale de El Tecler. All'iniziativa hanno collaborato la Plataforma per la Llengua, Alguer Liberada, Alguer Cultura, il Comune di Alghero e Fondazione Meta, El Tecler, Bar Versalles, les Corals La Lira i L'Eco de Catalunya, Coneguem el Món, Òmnium Cultural de Sant Andreu, Viatges Pons, Assessoria Das, Bar Versalles, le reviste L'Opinió Andreuenca, L'Andreuenc, Sant Andreu de Cap a Peus i Sport 9.

 °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

 Tanquen divendres 31 de juliol les exposicions fotogràfiques dedicades a l'Alguer i inaugurades durant lo primer cap de setmana de juliol al Centre Cultural Can Fabra de Sant Andreu de Palomar (Barcelona), visitades de milers de persones. Una mirada al passat amb “Nosaltres a l’Alguer érem així”, a cura de Ginetta Amadori i Maria Nina Delrio, membres d'Alguer Liberada, i una al present amb “L’Alguer, ciutat d’essències enamoradisses” del fotògraf Roger d’Arsèguel. Les dues mostres fan part del programa de la Jornada Cultural intitulada “L’Alguer, ciutat catalana de Sardenya”, organitzada del Centre Cultural Can Fabra, que amb diverses associacions ha propost dos dies per fer conèixer les peculiaritats de l'Alguer.

   Durant la inauguració, a càrrec de l'historiador Pau Vinyes, acompanyat dels membres de les associacions alguereses, s'ha parlat de l'Alguer i del projecte de la jornada: una visió serena d'una realtat moderna amb una forta hereditat del passat. La primera activitat, a dins del cicle de conferències “Coneguem el Món”, és estada la conferència “101 coses que un català té de fer a l'Alguer”, a càrrec d’Irene Coghene, membre de la Plataforma per la Llengua, delegació de l’Alguer.

  Assai apreciat el poeta Pere Lluís Alvau que ha encantat el públic amb la lectura de textos poètics d'autors locals, com Rafel Sari, i catalans lligats a la nostra ciutat, com Salvador Espriu. Protagonistes també la cuina i els productes locals al pranzo on han participat 150 persones, a cura de voluntaris entre els quals Mauro Mulas, de la Plataforma per la llengua. La jornada s'ha tancat amb la música del cantautor alguerés Àngel Maresca, “Lo Barber” i la música tradicional de El Tecler.